Как се рисува роза

Рисуване онлайн (прочетете повече)

  Гледайте видео!

            За да нарисувате роза на Уроцах по рисуване и за да се получи красива рисунка е най-добре да рисувате истинска роза от натура. 

За целта е важно да се направи красива композиция от розови цветове. Можете също да съставите натюрморт от розов букет или дори може да нарисувате просто една роза във ваза.

Най-важното е това да изглежда красиво и хармонично върху листа хартия или върху платното. Днес ще ви разкажем, като използваме за пример наша рисунка, как да нарисувате розов цвят с акварел върху акварелна хартия.

Сложили сме един натюрморт с роза и ще го рисуваме от натура.

Първо правим графитна рисунка на розата с помощта на обикновен молив. Как се рисува роза - с леки линии набелязваме контурите на бъдещото цвете и с уточняването на детайлите рисуваме розата все по-ясно, като увеличаваме силата на натиска върху молива.

Когато ескизът на розата е завършен, пристъпваме към рисуването на розата с акварел. Първо преминаваме със светли тонове. Не забравяме, че в акварела няма бял цвят, затова вместо бяло просто оставяме белия лист хартия.

Колкото повече напредваме с рисунката, толкова по-ясно правим контурите, а цветовете – по-наситени и ярки. Акварелът е водна боя, затова всяко мацване трябва да е наситено с вода, но да остава прозрачно. Само при сенките е допустимо да се взимат боите по-гъсто.

Важно е рисунката на розата да запази своята лекота и акварелност. Не забравяйте за светлината и сянката. Отделете внимание на изяществото и пластиката на розовите венчелистчета.

Като рисувате роза, опитайте се да предадете красотата на това нежно цвете. Постарайте се да нарисувате розата така, че да прилича на тази, която сте взели за образец на картината си.

В края на работата си минете още веднъж с четката по малките детайли и изяснете рисунката на цветето.

Невероятно много са вариантите за как се рисува роза. Много красиво се получават рисунките на роза с маслени бои, но това е отделна тема и за нея ще разкажем в друга статия.

Много красиво се получават паната с рози. Но каквато и техника да използвате за рисунките си, основното е да го правите от сърце и с желание да предадете красотата на това цвете. Тогава ще получите забележителна картина с изображение на красива роза, която ще украси дома ви или ще стане прекрасен подарък за вашите близки и приятели.

 

           

 

 

   

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.