1 Обучение по моделиране с глина във Варна 

Уроци и курсове за моделиране с глина за деца и възрастни

Работата с глина на нашите курсове е увлекателно и много интересно занимание, което ще достави огромно удоволствие не само на децата, но и на възрастните!


По време на уроците по моделиране с глина вие не само ще се забавлявате с процеса на лепене, но и ще получите уникалната възможност да създадете изделие със собствените си ръце. Нашите уроци по моделиране с полимерна глина ще ви дадат възможност да създавате уникални изделия от полимерна глина, като например украшения, бижутерия, сувенири и различни аксесоари, с които ще можете да украсите дома си, дрехите си, посудата, можете да ги подарите на близки или да ги използвате за най-различни цели.
Няма нищо по-прекрасно и по-ценно от вещ, която е направена със свои ръце! И нашите курсове ще ви помогнат да научите как се работи с полимерна глина за моделиране.
Занятията се провеждат от квалифицирани преподаватели, майстори в своето дело, които охотно ще споделят с вас опита си

Нашето ателие е не само място за обучение на изкуството да лепим с глина, но и място за творчество, почивка и за необичайно и интересно прекарване на времето!

На нашите курсове по моделиране ние преподаваме моделиране в съвършено различни стилове и направления. 

 Всичките си изделия можете са си всемете за вкъщи!

 Всичките предмети на нашите уроци по работа с глина вие ще създадете сами и след завършването им ще си ги вземете с вас, като по този начин ще получите уникални сувенири, които могат да станат чудесен подарък за вашите близки и познати.

 Нашите майстори изработват много интересни изделия, които можете да закупите в нашия магазин!

Занятията се провеждат в топла, дружеска атмосфера в малки групи, което позволява да се отдели внимание на всеки ученик.

Уроци по лепене от глина за деца (повече подробности)

Уроци по лепене от глина за възрастни (повече подробности)

Материали за работа по време на уроците по скулптура:

Можете да използвате най-различни материали и инструменти, като пластелин, обикновена природна глина, самовтвърдяваща се глина, полимерна глина, а също и спомагателни материали като различки каркаси за придаване на здравина на изделията от глина. Картон за базова работа.

Инструменти за обработване на глината:

 Стекове за обработка на глината. Стек от глина. Формички и печати за украсяване на скулптурите.  Картон. Допълнителни елементи, към които се отнасят различни материали за украшение на изделията от глина като бисер, мъниста, семена на растения и прочие. 

На занятията по лепене с децата често използваме пластелин.

Нашето ателие предоставя възможност за индивидуално обучение. Вие ще получите уникалния шанс да общувате доверително със специалиста, който ще ви разкрие всички тайни на изкуството. Вие ще можете да зададете всичките си въпроси, свързани с техниката, и ще получите всички отговори, които ви интересуват. За създаването на творческо настроение по време на занятията ние предлагаме лека почерпка под формата на кафе или чай.

  Всички уроци се провеждат в топла, уютна, дружелюбна атмосфера, която е най-подходяща за творчеството и способства за вдъхновението при създаване на художествени произведения.

За тези, които искат да изучават в дълбочина този вид изкуство, каквото е скулптурата, в нашето студио се провеждат уроци за възрастни по традиционни видове скулптура.

Занятията по скулптура са много увлекателни! На тях вие ще получите истинско образование, необходимо на художника скулптор, което ще ви даде възможност да създавате истински произведения за изкуството в жанра скулптура. 

2. Уроци за моделиране с глина за възрастни

  

                                    На нашите урози по работа с полимерна глина за възрастни вие непременно ще откриете у себе си способности за лепене на глина и ще разкриете таланта си. Ще развиете творчески способности и ще получавате удоволствие от процеса.
Скулптурата е прекрасен вид изкуство, който ще ви помогне да реализирате най-интересните и оригинални фантазии!
Нашите педагози ще ви запознаят със съвременните материали и идеи за моделиране с глина.
Те ще ви подскажат от какво особено добре можете да направите едно или друго изделие.
Ще ви открият тайните на изготвянето на скулптурите, украшенията, бижутата и бижутерията, посуда и много други.  
Ще ви покажат как да изработите онзи предмет, който искате най-много.
Ще споделят с вас информация за съвременните скулптурни материали.
Те ще ви разкажат за различните видове глина и специални смеси, които изискват различна технология на обработка и как се работи с глина за моделиране без изпичане.

  Вие ще се запознаете с различните видове технологии при изготвянето на украшения и изделия от ръчно направена полимерна глина.  
Нашите педагози ще ви препоръчат най-подходящите начини за изработка на онези предмети, които бихте искали да направите. 

Ако отдавна сте се замисляли за това да си направите свои украшения, бижутерия и изделия от полимерна глина за себе си или за продажба, то при нас ще можете не просто да въплътите своите идеи за удоволствие, но и ще можете да се пробвате на правите например бижутерия от полимерна глина по поръчка за продажба, като по този начин превърнете хобито си в допълнителен приход.

Какво може да е по-скъпо и интересно от нещата, изработени със свои ръце?
В резултат на нашите уроци по работа с полимерна глина за моделиране вие ще получите страхотната възможност да изготвите със свои ръце сувенири за вкъщи, да направите уникален подарък дза близките или приятелите си, или да отворите собствено ателие по производство на ръчно изработени украшения. 

 

За тези, които искат в дълбочина да изучават такъв вид изкуство, като скулптурата, в нашето студои се провеждат уроци за възрастни по традиционни видове скулптура. 

На тези уроци вие ще получите истинско образование, необходимо на художника скулптор, което ще ви даде възможност да създавате истински произведения за изкуството в жанра скулптура.

Различават се два вида скулптура – кръгла и релеф. Кръглата скулптура включва в себе си всички предмети, които са свободно разположени в пространството. Релеф е когато обемните предмети са разположени върху плоскост. Освен това съществуват декоративни видове скулптура и много други.

Нашите курсове ще ви дадат пълна представа за видовете скулптура. Вие ще се научите да изготвяте от глина и други материали предмети с различна форма и степен на трудност. Като посетите нашите занятия, вие ще узнаете за техниките и похватите при изготвянето на скулптурата. Вие ще получите удивителната способност да материализирате своите фантазии. Ще можете да лепите според въображението си и от натура. Ще създавате подвластни само на вас скулптурни образи или копия на знаменити шедьоври в скулптурния жанр.

 

 3. Уроци за моделиране с глина с дете (за деца)      

                                                         

 

В нашето студои ние провеждаме уроци за моделиране с глина с дете и уроци по скулптура за деца

Учените отдавна са доказали безспорно полезното значение за развитието на детето такова занятие като скулптурното лепете. Процесът на скулптуриране от глина е много полезен за децата, понеже добре развива моториката на ръцете, а това от своя страна оказва влияние върху развитието на мозъка. Връзката между мислителните процеси и творческата активност на ръцете действа възбуждащо върху кората на главния мозък, като по този начин предизвиква развитието му и мисловната активност. Освен това моделирането с глина за деца развива вниманието. 

 

Умението да се съсредоточават върху поставена задача. Възпитават се и такива качества като трудолюбие, наблюдателност и въображение.  

Децата, които се занимават с уроци по лепене и скулптуриране  от глина или пластелин са  способни да мислят креативно, което в бъдеще ще им помогне в най-различни сфери на дейност.

Уроци за моделиране с глина с деца развиват творческото им мислене, което е толкова необходимо за всеки човек, който е решил да се занимава с изкуство.

Несъмнено, на всяко дете му харесва да общува с други деца, с които има общи интереси. Занятията се провеждат в топла и доброжелателна атмосфера, в която децата се чувстват уютно и отпуснато. Нашите педагози си поставят задачата не само да научат децата на основите на лепенето, но и да направят така, че учениците да получават удоволствие от творческия процес.

На занятията по Сьздаване с пластели ние не използваме специална инструкция стъпка по стъпка, а точно обратното – по време на уроците чрез лепенето развиваме въображението на децата. Целта на заниманието е под ръководството на педагога децата да се научат да създават прости предмети и образи. По време на занятията децата не само се учат да правят прости предмети, цветя и животни, то и получават удоволствие от процеса.

Частните уроци по скулптуриране  за деца са много удобна форма за обучение за онези ученици, които нямат възможност да посещават уроците тогава, когато те се провеждат в група.

 Занятията по лепене за детето най-напред е вид игра. Начинът на преподаване чрез игра отдавна е известен на педагозите и винаги дава добри резултати. Създаването на скулптури и дори на цели скулптурни композиции като замъци, различни вълшебни къщички, скулптурки на хора и животни и на много други неща не е лека задача. А за да не се измори детето от сложния процес на работа по скулптурата е най-добре той да се превърне в занимателна игра. Все пак нашата основна задача е детето да получи удоволствие от процеса, а творческите успехи и положителният резултат няма да се забавят. Понякога, без самите те да го осъзнават, децата създават истински шедьоври. 

С помощта на особена методика на преподаване на скулптура нашите педагози на занятията по скулптура ще помогнат на децата ви да разкрията талантите си и да създадат забележителни изделия от глина и други материали.

 

 

 

 

 

 

 

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Нашите партньори

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! +359 87 7223923‬‬. 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.