Рисуване на натюрморт, с акварелни моливи и бои

 

Рисуване онлайн (прочетете повече)

      Днес ще рисуваме с акварелни бои натюрморт, съставен от четири предмета. Вие трябва да нарисувате с бои синя ваза и плодове.

 

Ход на урока:

Вземете в ръката си молива и с леки линии набележете общия силует на каната и плодовете. Сега нека прокараме централната симетрична ос между каната и плодовете. Тя е и размерната линия, върху която ще се базира големината на каната. Да прокараме размерната линия на ябълката и другите плодове.
Сега нека определим размера на предметите в мащаб един спрямо друг. Ще разберем колко един предмет е по-голям е от друг. За за постигнем това, върху размерната линия, която също така е и линия на оста на предмета, ние копираме върху молива размера на по-малкия предмет и го пренасяме върху по-големия с цел да разберем колко той е по-голям. Така, например, можем да научим колко ябълки се побират в каната и колко лимона – в една ябълка.
Сега, когато знаем размерите на предмитите, трябва да ги изградим. За целта там, където се променя формата, ние прокарваме хоризонтални линии и рисуваме елипси. Това изграждане е необходимо, за да изравним предметите.

Когато всички предмети са изравнени и нарисуван с молив с всичките им детайли, можем да пристъпим към работата с боите.
В уроци по рисуване c акварел  цветовете вървят от светли към тъмни, затова започваме от светлите места, а там, където трябва да има отблясък, оставяме хартията бяла.

Смесваме боите и се стараем да постигнем цвят, който да прилича на оригиналния цвят на предмета.
Когато е намерен точния цвят върху палитрата, го нанасяме с четката върху рисунъка на изобразявания предмет. Трябва да знаете, че там, където цветът е по-светъл, добавяме повече вода към боята, а там, където е по-тъмен, правим боята по-плътна и гъста. Освен това, при осветените места трябва да се добавя охра, за да станат топли, а там където изобразяваме сянка, трябва да добавим син цвят, за да станат сенките студени. Именно този контраст на цветовете чудесно ги разграничава един от друг. Не се старайте да рисувате предметите или драпериите с един цвят. Рисувайте на курсове по рисуване за любители гънките, които са в сянка, с по-тъмни цветове и тези, които са изложени на светлина, с по-светли. Старайте се да виждате в един основен цвят различните му оттенъци и да ги добавяте върху картината си, за да стане тя живописна.

Не забравяйте за падащите сенки. Запомнете, това са най-тъмните места на картината.

Вижте още и като нарисува роза

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.