Курсове по рисуване за деца19e2a965b96e

Програмата е пригодена за обучение на курсове по рисуване за деца на различна възраст. По време на обучението прилагаме индивидуален подход. Въпреки че учениците ни рисуват заедно, в група, по време на занятията преподавателят обикаля и наглежда процеса на работа на всеки един ученик.това позволява да се държи под наблюдение учебният процес и същевременно да се обръща внимание на достиженията на всяко дете. При това преподавателят поставя пред всяко дете индивидуална творческа задача, а също така от време на време може да ги обединява в малки групички.

IMG 7742

Учебна програма за деца. Как да се научим да рисуваме?

Учебна програма за деца.

На уроците по рисунък и живопис се приемат всички желаещи.

По време на заниманията в детската група, децата овладяват начините за изобразяване на предмети и различни обекти с помощта на художествени особия, а също и рисуване по натура. В хода на занятията си по изобразително изкуство в нашата академия, учениците ще се научат да изобразяват правилно прости и сложни предмети, общи сведения за композицията (Още...), хора, животни и заобикалящата ни природа. Ще се научат как да предават представата за обем и познания за основниче начини за изобразяване на формата. По време на изобразяването на предмета по натура ще узнаят как се разпространява светлината по предмета, ще научат за начините за изобразяване на светлосенките.

Материали, необходими за занятията по рисунък и живопис за деца

За курсове по рисунък учащите трябва да имат:

       • Хартия за чертежи, формат А3 (можете да използвате и хартия ватман, разрязана на четири части)
       • Обикновени моливи koh-i-noor с твърдост HB, B, B2, B3
       • Гумичка и и хлебна гума

За курсове по живопис:

       • Акварелни бои
       • Четки от катеричи косъм номер 8
       • Акварелна хартия, формат А3

 

 

 

 

Добри плодове носи рисуването по сюжети на детски приказки и книги. Когато рисува илюстрация за едно или друго произведение, детето се потопява в атмосферата на приказния сюжет, което води до развитие на въображението и стимулира работата на главния мозък. Занятията са изградени по такъв начин, че да събудят интерес у детето и да развият у него чувството за красота.

 

 

 

 


 Рисуване сред природата

Защо е толкова важно да се сдобиете с опит в рисуването на природата от натура?  (прочетете повече) 

20151017 141814

 

Техники на рисуване. Учим се да рисуваме

По време на уроците си по живопис нашите ученици овладяват такива базови техники на рисуване като акларел и гваш. При желание и при съответната подготовка може да се премине към усвояване на акрилната и маслена живопис.

20150926 152556

 

По време на занятията си по рисунък и уроци по рисуване за любители децата се учат да рисуват с молив, ще се запознаят с основните похвати на графичната рисунка и упражняват техниките на рисуване с сив и цветни моливи, различни видове сухи и маслени пастели.

 


 

Методиката на обучение е построена на принципа „от простото към сложното“. Въпреки че занятията са групови, ние прилагаме индивидуален подход към всеки ученик. тази методика ни дава възможност да работим с всеки ученик по индивидуален план. По време на уроците се ориентираме по пособностите и индивидуалните особености на всеки един ученик. По този начин, изхождайки от неговите наклонности, спомагаме за развитието именно на неговия творчески потенциал. Нашите педагози наблюдават внимателно постиженията на детето и, благодарение на това, могат навреме да кажат на кои грешки трябва да се обърне внимание и ще спомогнат за утвържадаването на постигнатото, което би се превърнало в основа за по-нататъшно развитие. 


  


 

 

 

 


 


 


 

За контакти

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

 

Купи картина от професионален художник

Нова услуга в нашата художествено училище във Варна

графика

 

dro

графика

 

Картини на нашите ученици

Пишете ни!

captcha
Презареди

Нашите учебни програми за деца

В детската група се приемат деца над шестгодишна възраст.

Повече за детските групи

001

Нашите учебни програми за възрастни

В групата за възрастни се приемат всички желаещи без възрастови ограничения.

Повече за групата за възрастни

002

За нашата художествена академия