Рисунък и живопис

Рисунъкът и живописта са един огромен и непознат свят, за да стигнете до който трябва да се потопите в него изцяло. Доста сложно е да го направите сами, затова ви е нужен опитен наставник и учител, който да е винаги до вас и да не ви позволи да допуснете грешка. Не напразно, ако хвърлите поглед към историята, всички велики художници са имали велики учители. Също така много неща зависят от начина на провеждане на занятията.

Занятията по рисунък и живопис

- са насочени не само към даването на ученика базови знания по съответния предмет, но и да го научат да мисли нестандартно, да умее да вижда света през очите на художника и да знае как да прехвърли видяното върху листа хартия под формата на рисувано изображение.

Програмата на всяко занятие на курсове по рисуване във Варна е конструирана на принципа „от по-простото към по-сложното“, тъй като майсторството на изобразяване е наука, която изисква време.

Както не може човек да се научи да свири на цигулка за един урок, така и не може да се научи да рисува за едно занятие. Затова е важно начинаещият художник да вниква постепенно н сложните конструкции ра рисунките и композициите, без да губи време в самостоятелно изучаване на онези детайли, разбирането на които е по-добре да бъде оставено за по-късен етап, когато ученикът ще бъде готов за това.

На какво учат начинаещите художници:

 • На основите на композиционната грамотност, видовете композиции, основните композиционни похвати.
 • На грамотно линейно изграждане на прости обекти.
 • На понятията за линейна и въздушна перспектива.
 • На грамотно изграждане на пространството от преден към заден план.
 • На пълноценно оценяване на такива понятия като тон, сянка, светлина, блик, полусянка.
 • На изграждане на линейния рисунък в съответствие с академичните правила.
 • На понятието за топли и студени цветове.
 • На хода на работа върху картината в техниките акварел и рисуване с маслени бои.

Всеки начинаещ художник се запознава с различни материали, използвани за създаването на рисунката (четка, молив, въглен, пастели, акрил, водни бои, маслени бои). Различните фигури и натюрморти, рисуването от натура са увлекателен свят, в който може да се потопи всеки. На всичките си въпроси ученикът ще получи разгърнати отговори, което ще му помогне правилно да развива своя интерес и правилно да прилага получените знания.

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.