Уроци по рисуване за възрастни

 

       На уроцах по рисуване и живопис за възрастни се приемат всички без ограничения във възрастта.

Рисуване онлайн (прочетете повече)

Тъй като основният принцип, по който работим, е индивидуалният подход, то учащите са разделени на малки групички. По време на занятията, които се провеждат с не повече от петима души в група, преподавателят се намира в непрекъснат творчески контакт с всеки ученик.

Отличителната черта на нашата методика на преподаване е, че започваме обучението от нулата.

 

 Можете да се научите да рисувате по всяко едно време, независимо от възрастта. Не е задължително да развивате своите заложби от най-ранно детство, за да можете после да демонстрирате страхотен резултат. Ако имате желанието и стремежа да се приобщите към света на изкуството, то трябва да започнете още сега.

Желаем ви творчески успехи и приятни емоции по време на занятията по рисунък и живопис!

     

Също така можем да проведем с Вас 

частни уроци!

 

Материали за рисуване нашето студио дава безплатно!

 Материали, необходими за занятията по рисуване с молив и живопис

За курсове по рисуване с молив учащите трябва да имат:

 • Хартия за чертежи, формат А3 (можете да използвате и хартия ватман, разрязана на четири части)
 • моливи за рисуване koh-i-noor с твърдост HB, B, B2, B3
 • цветни моливи
 • Гумичка и и хлебна гума
 • картинки за рисуване

За занятията по живопис:

 • Акварелни бои
 • Четки от катеричи косъм номер 8 
 • Акварелна хартия, формат А3
 • рисунки за рисуване

Също така е добре да си носите тетрадка, в която да си водите записки.

На уроци по рисуване се приемат всички желаещи!

 

 

Как да рисуваме- нашите курсове и уроци по рисуване:

Рисуване онлайн (прочетете повече)

Уроци по рисуване за деца 

Курсове по рисуване за любители и начинаещи възрастни 

Рисуване на открито сред природата 

Рисуване с молив 

Рисуване с маслени бои 

Рисуване с акрилни бои

Моделиране с пластелин и полимерна глина 

Рисуване върху стъкло 

По време на уроците ние започваме постепенно да развиваме вашите творчески способности, като вземаме в предвид вашите индивидуални особености, предпочитания и наклонности.

   

 

 

Курсовете по рисуване за възрастни ще ви позволят да научите немалко нови и интересни неща. 

На уроците по рисуване опитни художници педагози ще ви разкажат как се рисува:

 С какво все пак започва работата върху всяка рисунка или картина? Скициране, 

Вие ще усетите от личен опит онази магическа сила на четката и статива, за която дори не сте и подозирали преди това. Преподавателският състав е опитен и квалифициран, способен е да обясни достъпно на всеки какво представлява понятието хармония на вътрешния свят, което се проектира върху платното.

Достатъчно е да отхвърлите всички съмнения и да дойдете на първото си занятие. Вълшебният и цветен свят ще разтвори обятията си за всеки, който се интересува от живопис.

Защо трябва да се учите да рисувате ?

По време на уроците всеки ученик получава своя собствена творческа задача, която се формира най-напред на база желанията на самия ученик и цели да му помогне в овладяването на това, което би искал да научи. Това, разбира се, не изключва базовите упражнения и основните принципи на обучение по изобразително изкуство.          

                        Учебна програма за възрастни:

           По време на уроците и курсове за любители ще се научите как да изобразявате предметите според въображението ви и от натура, ще усвоите основните закони на композицията, ще се научите как да построявате прости и сложни форми и предмети. Ще получите представа за линейна и въздушна перспектива, за законите на разпространение на светлината и за аспекта на светлосенките в картината. На уроците по живопис ще научите за такова важно понятие като цвета, за това какви цветови съчетания използват ходожниците и какви цветове съществуват. 

 Техники на рисуване:

На нашите курсове вие ще усвоите такива основни подходи за рисуване като-

 Рисуване с молив, рисунки с молив за начинаещи, моливи за рисуване, цветни моливи. Техники за рисуване с молив: скициране, лесни рисунки с молив, рисуване на портрети с молив. Как се рисува човек, (прочетете повече)

 Рисуване с акварел (прочетете повече)акварелни моливи,  акрил, а също така ще изучавате и техники за рисуване с гваш.

 Рисуване с акрилни бои 

 Рисуване с маслени бои (прочетете повече) на живописта. Ще получите представа за методите на използване на различните четки, за особеностите на работата с бои върху брезент, картон и различните видове хартия.

На тези, които харесват техниката на рисуване с пастели (прочетете повече),

ще бъдат разкрити и показани основните похвати за работа с меки и твърди пастели.

         

Рисуване на картини

Ще ви покажем как да работите с такива интересни графични материали като пастел, соус, въглен, сангина. Педагозите ще ви запознаят с различни тънкости и нюанси, свързани с интересуващите ви графични и живописни материали.

Учениците работят по такива жанрове като натюрморт, протрет и пейзаж, които се избират според желанията и предпочитанията на самите учащи. Но ако нямате много опит в тази област, то обучението ви започва от базовите методики и упражнения, които с усъвършенстването на придобитите навици ще стават по-сложни.

 

 Опитни педагози ще проведат уроци, в които ще бъдат включени позициониране на ръката, и ще покажат по най-лесния и достъпен начин как се прави щриховане.

    

Резултати от посещаването на курсове за възрастни:

 • Пълна душевна хармония.
 • Възможност за реализация в друга сфера, в онова, което преди е било недостъпно за вас.
 • Развитие на творческия ви потенциал.
 • Възможност за самостоятелно създаване на сложни композиции след завършване на курсовете по рисуване за любители и възрастни.
 • Всяко занятие ви дава безкраен приток на енергия, който ви подбужда да творите.

И това далеч не е всичко, което ще получи всеки като резултат от обучението. Какво може да бъде по-увлекателно от възможността самостоятелно да творите нетривиални образи върху платното, когато те оживяват под четката. Ако сте съгласни с това твърдение, то тогава курсовете по рисуване във Варна за вас са по-скоро необходимост, отколкото непланирано хоби.

                   

 


 

Уроци за моделиране с глина за възрастни (прочетете повече)


На нашите урози по работа с полимерна глина за възрастни вие непременно ще откриете у себе си способности за лепене на глина и ще разкриете таланта си. Ще развиете творчески способности и ще получавате удоволствие от процеса.

 

          Уроци по рисуване върху стъкло (прочетете повече)

       Техниката на стъклописа е не само проста при изпълнение, но и удивително красива. Владеейки това изкуство, вие ще можете да създавате вещи с поразителна красота. Освен това ще развиете у себе си чувството за прекрасно, ще проявите творчески потенциал и ще получите удоволствие от процеса на работа.

 

Рисуване сред природата

Защо е толкова важно да се сдобиете с опит в рисуването на природата от натура?  (прочетете повече)

 


 

 

image 01 05 15 10 16 8   image 01 05 15 10 16 11 

 

 1

В древността заниманията с изкуство са били привилегия за избрани хора. Много от похватите в живописта са били пазени в тайна и се предавали от поколение на поколение. Всъщност, и днес отношението на обикновените хора към художниците е особено. Умението да рисуваш не е даденост на всеки. Затова, ако сте готови за плодотворна и интересна дейност, нашите педагози ще ви разкрият тайните на изображението.

 

Сферата на изобразителното изкуство е една от малкото видове човешки дейности, с които може да започне да се занимава независимо от възрастта и във всеки един момент от живота си.

 

Прочутият Василий Кандински, който дал на света абстрактното изкуство, захвърлил блестящата си кариера на юрист и станал професионален художник на тридесетгодишна възраст. Така изведнъж той преобърнал целия си живот, а с времето – и възгледите на човечеството спрямо изкуството.

IMG 7882

Някои от великите художници, като Албрехт Дюрер, пък направили обратното. Той прекъснал кариерата си на художник и посветил остатъка от живота си на инженерството. Но през онзи период, в който е бил запален по рисунъка и живописта, той създал такива шедьоври, че изкуствоведите наричат творчеството му не как да е, а епоха на немския ренесанс и го поставят редом до велики художници от епохата на Възраждането.

IMG 8008

Историята е богата на такива примери. Именно това е причината в този вид изкуство възрастта и професията да не играят съществена роля. Всички ние сме обединени само от едно – от любовта ни към живописта, рисунките, свободното творчество и изразяването на своята същност. И, разбира се, желанието просто да рисуваме с вдъхновение!

WP 20150328 003

 

IMG 7248

 

IMG 7884

 

DSCN2544

 

  

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.