Рисуване

За да разберете какво точно ви трябва в този момент е необходимо да погледнете вътре в себе си. И ако въображението ви изобразява палитра, четка и платно, то тогава рисуването е вашето призвание.

С какво започва влечението към художествено изкуството?

Много от нас, като се замислят, започват да си рисуват в полето на тетрадката или върху чист лист хартия различни фигурки. Тези движения могат да бъдат обмислени или хаотични, но редултатът може да ви шокира или учуди – ето изпод върха на молива се подава нарисувана симпатична катеричка или човешка фигурка. Това може да е сложна геометрична рисунка или нещо друго, понятно само на автора му.

Рисуването започва с молива, който човек хваща в ръката си. Обикновено, просто изниква желанието да рисувате.  Без каквато и да било практична или користна цел, а просто защото ви се иска да създадете някаква рисунка. При това само мисълта, че създаването на такава рисунка е възможно със свои сили, предизвиква възторг у рисуващия. В действителност това наистина е удивително и всеки удачен рисунък е истинско малко чудо. Страстта и любовта към рисуването, възхищаването на творбите на другите художници – това са основните подбуди за всеки човек, който някога е започнал да рисува.

Когато остави зад гърба си първите си опити с молива, хартията и боите, начинаещият художник обикновено се замисля за начините за развитие на таланта си. И тогава на помощ се притичват курсовете по рисуване.

Рисуването може да разкрие пред всеки един от нас сложен и многостранен свят. Вниквайки в процеса и пренасяйки върху хартията всички свои мисли, чувства, а понякога дори преживявания, човек се променя. Често той открива у себе си такива аспекти на таланта си, за които дори не е и подозирал. Рисуването става част от него, толкова нужна, като въздуха, без който не можем да живеем, пълноценно да дишаме и работим.

Да се направи първата крачка е много лесно. Когато започнете да посещавате курсовете по рисуване, вие ще получите идеалната възможност да се реализирате в качеството си на начинаещ художник. И не е ясно в какво може да прерасне вашето невинно увлечение по боите и четките. Може би това ще ви помогне да реализирате личните си творчески планове или просто ще ви направи малко по-щастливи. Изборът е винаги на личността – творческа и свободна.

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.