Общи сведения за композицията

Рисуване онлайн (прочетете повече)

 

              Композицията е основата на основите за всеки един художник, независимо от жанра или стила на изобразително изкуство, с който той се занимава. Няма как да избегнете композицията, дори да сте решили да направите революция в изкуството, да се посветите на абстрактния жанр и да нарушите всички закони на художественото изкуство.

Първото осъзнаване на законите на композицията може да се сравни със събуждане от продължителен сън. Начинаещият художник, който постепенно научава за основните закони за изграждане на композицията, изненадано усеща как му се отварят очите, как много неща стават прости и ясни, в процеса на работа се появява сигурността, че е на прав път, и хоризонтите на творчеството се разширяват.

Освен това, доброто познаване на композиционните правила е необходимо, за да бъдат правилно анализирани както вашите, така и работите на други хора. След като получите базови познания за композицията, може смело да започнете да вграждате свои композиционни ходове, като проявите своята индивидуалност и оригиналност.

И така, от какво започва композицията?

Всъщност, композицията започва още преди да сте взели в ръка молив или четка. Първото, което трябва да реши всеки иден художник, който е готов да пристъпи към работата над картината, е какви ще бъдат пропорциите, размерът или форматът на вашето платно или лист хартия. Как ще го обърнете – хоризонтално или вертикално спрямо групата обекти, които ще бъдат изобразени на него. Как ще бъдат разпределени предметите спрямо краищата на платното или хартията. Колко място ще заема на листа цялата група обекти, колко голяма или колко малка ще е тя.


Други Уроци за начинаещи художници

 

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.