Курсове по рисуване за възрастни


Учебна програма за възрастни.

 

На курсовете по рисуване и живопис за възрастни се приемат всички без ограничения във възрастта.

Тъй като основният принцип, по който работим, е индивидуалният подход, то учащите са разделени на малки групички. По време на занятията, които се провеждат с не повече от петима души в група, преподавателят се намира в непрекъснат творчески контакт с всеки ученик.

Отличителната черта на нашата методика на преподаване е, че започваме обучението от нулата.

 

 Можете да се научите да рисувате по всяко едно време, независимо от възрастта. Не е задължително да развивате своите заложби от най-ранно детство, за да можете после да демонстрирате страхотен резултат. Ако имате желанието и стремежа да се приобщите към света на изкуството, то трябва да започнете още сега.

 

 

По време на уроците ние започваме постепенно да развиваме вашите творчески способности, като вземаме в предвид вашите индивидуални особености, предпочитания и наклонности.

 

 

 

 

Курсовете по рисуване за възрастни ще ви позволят да научите немалко нови и интересни неща. Вие ще усетите от личен опит онази магическа сила на четката и статива, за която дори не сте и подозирали преди това. Преподавателският състав е опитен и квалифициран, способен е да обясни достъпно на всеки какво представлява понятието хармония на вътрешния свят, което се проектира върху платното.

Достатъчно е да отхвърлите всички съмнения и да дойдете на първото си занятие. Вълшебният и цветен свят ще разтвори обятията си за всеки, който се интересува от живопис.

 

 

Защо трябва да се учите да рисувате ?

По време на уроците всеки ученик получава своя собствена творческа задача, която се формира най-напред на база желанията на самия ученик и цели да му помогне в овладяването на това, което би искал да научи. Това, разбира се, не изключва базовите упражнения и основните принципи на обучение по изобразително изкуство.

 

 

                 

                        Учебна програма за възрастни:

 

 По време на уроците и курсове за любители ще се научите как да изобразявате предметите според въображението ви и от натура, ще усвоите основните закони на композицията, ще се научите как да построявате прости и сложни форми и предмети. Ще получите представа за линейна и въздушна перспектива, за законите на разпространение на светлината и за аспекта на светлосенките в картината. На уроците по живопис ще научите за такова важно понятие като цвета, за това какви цветови съчетания използват ходожниците и какви цветове съществуват. 

 

 

Техники на рисуване за възрастни:

На нашите курсове вие ще усвоите такива основни подходи за рисуване като-

 акварел (прочетете повече), гваш, акрил, а също така ще изучавате и

 маслената техника (прочетете повече) на живописта. Ще получите представа за методите на използване на различните четки, за особеностите на работата с бои върху брезент, картон и различните видове хартия.

На тези, които харесват техниката на рисуване с пастели (прочетете повече),

ще бъдат разкрити и показани основните похвати за работа с меки и твърди пастели.

         

Рисуване на картини

Ще ви покажем как да работите с такива интересни графични материали като пастел, соус, въглен, сангина. Педагозите ще ви запознаят с различни тънкости и нюанси, свързани с интересуващите ви графични и живописни материали.

Учениците работят по такива жанрове като натюрморт, протрет и пейзаж, които се избират според желанията и предпочитанията на самите учащи. Но ако нямате много опит в тази област, то обучението ви започва от базовите методики и упражнения, които с усъвършенстването на придобитите навици ще стават по-сложни.

 

 

    

Резултати от посещаването на курсове за възрастни:

 • Пълна душевна хармония.
 • Възможност за реализация в друга сфера, в онова, което преди е било недостъпно за вас.
 • Развитие на творческия ви потенциал.
 • Възможност за самостоятелно създаване на сложни композиции след завършване на курсовете по рисуване за любители и възрастни.
 • Всяко занятие ви дава безкраен приток на енергия, който ви подбужда да творите.

И това далеч не е всичко, което ще получи всеки като резултат от обучението. Какво може да бъде по-увлекателно от възможността самостоятелно да творите нетривиални образи върху платното, когато те оживяват под четката. Ако сте съгласни с това твърдение, то тогава курсовете по рисуване във Варна за вас са по-скоро необходимост, отколкото непланирано хоби.

 

          

 

          

 

Материали, необходими за занятията по рисуване с молив и живопис

За курсове по рисуване с молив учащите трябва да имат:

 • Хартия за чертежи, формат А3 (можете да използвате и хартия ватман, разрязана на четири части)
 • Обикновени моливи koh-i-noor с твърдост HB, B, B2, B3
 • Гумичка и и хлебна гума

За занятията по живопис:

 • Акварелни бои
 • Четки от катеричи косъм номер 8 
 • Акварелна хартия, формат А3

Също така е добре да си носите тетрадка, в която да си водите записки.


 

Уроци за моделиране с глина за възрастни (прочетете повече)


На нашите урози по работа с полимерна глина за възрастни вие непременно ще откриете у себе си способности за лепене на глина и ще разкриете таланта си. Ще развиете творчески способности и ще получавате удоволствие от процеса.

 

          Уроци по рисуване върху стъкло (прочетете повече)

       Техниката на стъклописа е не само проста при изпълнение, но и удивително красива. Владеейки това изкуство, вие ще можете да създавате вещи с поразителна красота. Освен това ще развиете у себе си чувството за прекрасно, ще проявите творчески потенциал и ще получите удоволствие от процеса на работа.

Рисуване сред природата

Защо е толкова важно да се сдобиете с опит в рисуването на природата от натура?  (прочетете повече)

Опитни педагози ще проведат уроци, в които ще бъдат включени позициониране на ръката, и ще покажат по най-лесния и достъпен начин как се прави щриховане.


 

 

image 01 05 15 10 16 8   image 01 05 15 10 16 11 

Желаем ви творчески успехи и приятни емоции по време на занятията по рисунък и живопис!

 1

В древността заниманията с изкуство са били привилегия за избрани хора. Много от похватите в живописта са били пазени в тайна и се предавали от поколение на поколение. Всъщност, и днес отношението на обикновените хора към художниците е особено. Умението да рисуваш не е даденост на всеки. Затова, ако сте готови за плодотворна и интересна дейност, нашите педагози ще ви разкрият тайните на изображението.

 

Сферата на изобразителното изкуство е една от малкото видове човешки дейности, с които може да започне да се занимава независимо от възрастта и във всеки един момент от живота си.

 

Прочутият Василий Кандински, който дал на света абстрактното изкуство, захвърлил блестящата си кариера на юрист и станал професионален художник на тридесетгодишна възраст. Така изведнъж той преобърнал целия си живот, а с времето – и възгледите на човечеството спрямо изкуството.

IMG 7882

Някои от великите художници, като Албрехт Дюрер, пък направили обратното. Той прекъснал кариерата си на художник и посветил остатъка от живота си на инженерството. Но през онзи период, в който е бил запален по рисунъка и живописта, той създал такива шедьоври, че изкуствоведите наричат творчеството му не как да е, а епоха на немския ренесанс и го поставят редом до велики художници от епохата на Възраждането.

IMG 8008

Историята е богата на такива примери. Именно това е причината в този вид изкуство възрастта и професията да не играят съществена роля. Всички ние сме обединени само от едно – от любовта ни към живописта, рисунките, свободното творчество и изразяването на своята същност. И, разбира се, желанието просто да рисуваме с вдъхновение!

WP 20150328 003

 

IMG 7248

 

IMG 7884

 

DSCN2544

 

  

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

гр. Варна, бул. Мария Луиза 3-А

 

Курсове по рисуване

Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! +359 87 7223923‬‬. 

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Нова услуга в нашата художествено училище във Варна

  графика

   

  dro

  графика

   

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Нашите партньори

  Нашите учебни програми за деца

  В детската група се приемат деца над шестгодишна възраст.

  Повече за детските групи

  001

  Нашите учебни програми за възрастни

  В групата за възрастни се приемат всички желаещи без възрастови ограничения.

  Повече за групата за възрастни

  002

  За нашата художествена академия

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.