Пленер или рисуване на открито

Ако сте решили да вземете четките и боите и да се опитате да рисувате навън на улицата, в парка или на брега на морето, то вие ще придобиете огромен опит, незабравими впечатления и положителни емоции!

Рисуване онлайн (прочетете повече)

 

B 50

 

  

     

 

 

20151017 142033 

Преподавателите в нашето художествено лятно училище провеждат както групови уроци по рисуване в Варна , така и индивидуални занятия сред природата.

По време на занятията на свеж въздух учениците ни рисуват разнообразни красиви морски и градски пейзажи. Те се учат как да рисуват правилно, да изобразяват небето с облаците, дърветата, къщите, морето и много други неща.

  


 

 20151017 141814

 

 

 

 

На тези уроци за деца и възрастни те усвояват законите за линейна и въздушна перспектива. Рисуват дървета, цветя, морето и другите заобикалящи ни елементи на природата. Те се учат да предават върху хартията върдуха и пространството. Да изобразяват ландшафти с дървета, храсти и разнообразни красиви растения.

 

 

 


20150926 152556

 

Ето някои от темите, които изучават учениците по време на занятията по рисуване сред природата:

 • Как се рисува: Скициране, лесни рисунки с молив. Изобразяване на природата в пейзажен жанр – занятието си поставя за цел да научи учащите как да изобразяват красотата на заобикалящия ни свят. Композицията от скици може да включва в себе си изображения на дървета, планини, морета, а също така и най-различни архитектурни постройки, как се рисуват животни, как се рисува роза, фигурална композиция. 
 • Пейзажи:
 • Градски пейзаж – основният акцент тук пада върху различните къщи, сгради, големи и малки архитектурни форми. Беседки, пътечки, фонтани, архитектура на зоната на парковете и много други.
 • Морски пейзаж.
 • Как се рисува море. Основният елемент, който задължително трябва да присъства в композицията, е, разбира се, морето
 • да се научим да рисуваме: техники за рисуване. Акварелни моливи, рисуване с молив, рисуване с акварел, рисуване с акрилни бои, рисуване с маслени бои.


 •  
   Рисунките могат да бъдат върху всяка една морска тематика.
 • Творческо рисуване – възможно е изпълнението на фантазийни композиции с разнообразни елементи, които могат да бъдат нарисувани от натура: облаци, дървета, море и много други.

28

 

Пленерът е завладяващо приключение за всеки един художник, независимо дали е опитен майстор или е обикновен човек, който е взел четката в ръка с желанието да рисува, тъй като това е също уроци по рисуване за любители. Ако сте се решили да направите това, то приятните спомени за него ще останат за цял живот. Впоследствие, когато вземете в ръце рисунката, която някога сте направили н по време на пленер, ще си спомните как се е създавала тя и свързаните с нея приключения. Без значение какъв е полученият резултат, рисуването сред природата е увлекателно занимание. А всеки резултат е добър, защото така получавате опит. Опитните педагози ще ви помогнат да създадете прекрасни картини, които изобразяват заобикалящата ни природа, и да получите удоволствие от процеса на рисуване.

 

 


20151003 153957

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

         

 


 

 

 

 

 


 

  

arteducation.bg@gmail.com

Уроци се провеждат 

 в центъра на Варна, на 3 минути пеша от Катедралния събор! булевард Мария Луиза, 3-А

 

         Следвам за нас

                  

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Рисунки върху стени в интериора

  Ние не само преподаваме уроци по рисуване и живопис! Ние създаваме художествено рисунки върху стени в интериора! Вижте нашите работи по стенописи тук!

  murals

  Нова услуга на курсове във Варна

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Курсове по рисуване

  Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! 

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.