Рисуване

За да разберете какво точно ви трябва в този момент е необходимо да погледнете вътре в себе си. И ако въображението ви изобразява палитра, четка и платно, то тогава рисуването е вашето призвание.

С какво започва влечението към художествено изкуството?

Много от нас, като се замислят, започват да си рисуват в полето на тетрадката или върху чист лист хартия различни фигурки. Тези движения могат да бъдат обмислени или хаотични, но редултатът може да ви шокира или учуди – ето изпод върха на молива се подава нарисувана симпатична катеричка или човешка фигурка. Това може да е сложна геометрична рисунка или нещо друго, понятно само на автора му.

Рисуването започва с молива, който човек хваща в ръката си. Обикновено, просто изниква желанието да рисувате.  Без каквато и да било практична или користна цел, а просто защото ви се иска да създадете някаква рисунка. При това само мисълта, че създаването на такава рисунка е възможно със свои сили, предизвиква възторг у рисуващия. В действителност това наистина е удивително и всеки удачен рисунък е истинско малко чудо. Страстта и любовта към рисуването, възхищаването на творбите на другите художници – това са основните подбуди за всеки човек, който някога е започнал да рисува.

Когато остави зад гърба си първите си опити с молива, хартията и боите, начинаещият художник обикновено се замисля за начините за развитие на таланта си. И тогава на помощ се притичват курсовете по рисуване.

Рисуването може да разкрие пред всеки един от нас сложен и многостранен свят. Вниквайки в процеса и пренасяйки върху хартията всички свои мисли, чувства, а понякога дори преживявания, човек се променя. Често той открива у себе си такива аспекти на таланта си, за които дори не е и подозирал. Рисуването става част от него, толкова нужна, като въздуха, без който не можем да живеем, пълноценно да дишаме и работим.

Да се направи първата крачка е много лесно. Когато започнете да посещавате курсовете по рисуване, вие ще получите идеалната възможност да се реализирате в качеството си на начинаещ художник. И не е ясно в какво може да прерасне вашето невинно увлечение по боите и четките. Може би това ще ви помогне да реализирате личните си творчески планове или просто ще ви направи малко по-щастливи. Изборът е винаги на личността – творческа и свободна.

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

гр. Варна, бул. Мария Луиза 3-А

 

Курсове по рисуване

Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! +359 87 7223923‬‬. 

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Нова услуга в нашата художествено училище във Варна

  графика

   

  dro

  графика

   

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Нашите партньори

  Нашите учебни програми за деца

  В детската група се приемат деца над шестгодишна възраст.

  Повече за детските групи

  001

  Нашите учебни програми за възрастни

  В групата за възрастни се приемат всички желаещи без възрастови ограничения.

  Повече за групата за възрастни

  002

  За нашата художествена академия

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.