Пленер или рисуване на открито

Ако сте решили да вземете четките и боите и да се опитате да рисувате навън на улицата, в парка или на брега на морето, то вие ще придобиете огромен опит, незабравими впечатления и положителни емоции!

 

B 50

 

  

   

 

20151017 142033 

Преподавателите в нашето художествено ателие провеждат както групови уроци по рисуване в Варна , така и индивидуални занятия сред природата.

По време на занятията на свеж въздух учениците ни рисуват разнообразни красиви морски и градски пейзажи. Те се учат как да рисуват правилно, да изобразяват небето с облаците, дърветата, къщите, морето и много други неща.

  


 

 20151017 141814

 

 

 

 

На тези уроци за деца те усвояват законите за линейна и въздушна перспектива. Рисуват дървета, цветя, морето и другите заобикалящи ни елементи на природата. Те се учат да предават върху хартията върдуха и пространството. Да изобразяват ландшафти с дървета, храсти и разнообразни красиви растения.

 

 

 


20150926 152556

 

Ето някои от темите, които изучават учениците по време на занятията по рисуване сред природата:

  • Изобразяване на природата в пейзажен жанр – занятието си поставя за цел да научи учащите как да изобразяват красотата на заобикалящия ни свят. Композицията от скици може да включва в себе си изображения на дървета, планини, морета, а също така и най-различни архитектурни постройки.
  • Градски пейзаж – основният акцент тук пада върху различните къщи, сгради, големи и малки архитектурни форми. Беседки, пътечки, фонтани, архитектура на зоната на парковете и много други.
  • Морски пейзаж – основният елемент, който задължително трябва да присъства в композицията, е, разбира се, морето.

     
     Рисунките могат да бъдат върху всяка една морска тематика.
  • Творческо рисуване – възможно е изпълнението на фантазийни композиции с разнообразни елементи, които могат да бъдат нарисувани от натура: облаци, дървета, море и много други.

28

 

Пленерът е завладяващо приключение за всеки един художник, независимо дали е опитен майстор или е обикновен човек, който е взел четката в ръка с желанието да рисува, тъй като това е също уроци по рисуване за любители. Ако сте се решили да направите това, то приятните спомени за него ще останат за цял живот. Впоследствие, когато вземете в ръце рисунката, която някога сте направили н по време на пленер, ще си спомните как се е създавала тя и свързаните с нея приключения. Без значение какъв е полученият резултат, рисуването сред природата е увлекателно занимание. А всеки резултат е добър, защото така получавате опит. Опитните педагози ще ви помогнат да създадете прекрасни картини, които изобразяват заобикалящата ни природа, и да получите удоволствие от процеса на рисуване.

 

 


20151003 153957

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

         

 


 

 

 

 


 

За контакти

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

 

Купи картина от професионален художник

Нова услуга в нашата художествено училище във Варна

графика

 

dro

графика

 

Картини на нашите ученици

Пишете ни!

captcha
Презареди

Нашите учебни програми за деца

В детската група се приемат деца над шестгодишна възраст.

Повече за детските групи

001

Нашите учебни програми за възрастни

В групата за възрастни се приемат всички желаещи без възрастови ограничения.

Повече за групата за възрастни

002

За нашата художествена академия