Общи сведения за композицията

image 01 05 15 10 16 5

Композицията е основата на основите за всеки един художник, независимо от жанра или стила на изобразително изкуство, с който той се занимава. Няма как да избегнете композицията, дори да сте решили да направите революция в изкуството, да се посветите на абстрактния жанр и да нарушите всички закони на художественото изкуство.

Първото осъзнаване на законите на композицията може да се сравни със събуждане от продължителен сън. Начинаещият художник, който постепенно научава за основните закони за изграждане на композицията, изненадано усеща как му се отварят очите, как много неща стават прости и ясни, в процеса на работа се появява сигурността, че е на прав път, и хоризонтите на творчеството се разширяват.

Освен това, доброто познаване на композиционните правила е необходимо, за да бъдат правилно анализирани както вашите, така и работите на други хора. След като получите базови познания за композицията, може смело да започнете да вграждате свои композиционни ходове, като проявите своята индивидуалност и оригиналност.

И така, от какво започва композицията?

Всъщност, композицията започва още преди да сте взели в ръка молив или четка. Първото, което трябва да реши всеки иден художник, който е готов да пристъпи към работата над картината, е какви ще бъдат пропорциите, размерът или форматът на вашето платно или лист хартия. Как ще го обърнете – хоризонтално или вертикално спрямо групата обекти, които ще бъдат изобразени на него. Как ще бъдат разпределени предметите спрямо краищата на платното или хартията. Колко място ще заема на листа цялата група обекти, колко голяма или колко малка ще е тя.


Други Уроци за начинаещи художници

 

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

гр. Варна, бул. Мария Луиза 3-А

 

Курсове по рисуване

Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! +359 87 7223923‬‬. 

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Нова услуга в нашата художествено училище във Варна

  графика

   

  dro

  графика

   

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Нашите партньори

  Нашите учебни програми за деца

  В детската група се приемат деца над шестгодишна възраст.

  Повече за детските групи

  001

  Нашите учебни програми за възрастни

  В групата за възрастни се приемат всички желаещи без възрастови ограничения.

  Повече за групата за възрастни

  002

  За нашата художествена академия

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.