Пленер или рисуване на открито

Ако сте решили да вземете четките и боите и да се опитате да рисувате навън на улицата, в парка или на брега на морето, то вие ще придобиете огромен опит, незабравими впечатления и положителни емоции!

 

B 50

 

  

   

 

20151017 142033 

Преподавателите в нашето художествено ателие провеждат както групови уроци по рисуване в Варна , така и индивидуални занятия сред природата.

По време на занятията на свеж въздух учениците ни рисуват разнообразни красиви морски и градски пейзажи. Те се учат как да рисуват правилно, да изобразяват небето с облаците, дърветата, къщите, морето и много други неща.

  


 

 20151017 141814

 

 

 

 

На тези уроци за деца те усвояват законите за линейна и въздушна перспектива. Рисуват дървета, цветя, морето и другите заобикалящи ни елементи на природата. Те се учат да предават върху хартията върдуха и пространството. Да изобразяват ландшафти с дървета, храсти и разнообразни красиви растения.

 

 

 


20150926 152556

 

Ето някои от темите, които изучават учениците по време на занятията по рисуване сред природата:

 • Изобразяване на природата в пейзажен жанр – занятието си поставя за цел да научи учащите как да изобразяват красотата на заобикалящия ни свят. Композицията от скици може да включва в себе си изображения на дървета, планини, морета, а също така и най-различни архитектурни постройки.
 • Градски пейзаж – основният акцент тук пада върху различните къщи, сгради, големи и малки архитектурни форми. Беседки, пътечки, фонтани, архитектура на зоната на парковете и много други.
 • Морски пейзаж – основният елемент, който задължително трябва да присъства в композицията, е, разбира се, морето.

   
   Рисунките могат да бъдат върху всяка една морска тематика.
 • Творческо рисуване – възможно е изпълнението на фантазийни композиции с разнообразни елементи, които могат да бъдат нарисувани от натура: облаци, дървета, море и много други.

28

 

Пленерът е завладяващо приключение за всеки един художник, независимо дали е опитен майстор или е обикновен човек, който е взел четката в ръка с желанието да рисува, тъй като това е също уроци по рисуване за любители. Ако сте се решили да направите това, то приятните спомени за него ще останат за цял живот. Впоследствие, когато вземете в ръце рисунката, която някога сте направили н по време на пленер, ще си спомните как се е създавала тя и свързаните с нея приключения. Без значение какъв е полученият резултат, рисуването сред природата е увлекателно занимание. А всеки резултат е добър, защото така получавате опит. Опитните педагози ще ви помогнат да създадете прекрасни картини, които изобразяват заобикалящата ни природа, и да получите удоволствие от процеса на рисуване.

 

 


20151003 153957

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

         

 


 

 

 

 


 

+ 359 877223923 

arteducation.bg@gmail.com

гр. Варна, бул. Мария Луиза 3-А

 

Курсове по рисуване

Уроци по рисувани за възрастни във Варна! Каним на нашите уроци ! +359 87 7223923‬‬. 

ПРОДАЖБА НА КАРТИНИ И ЖИВОПИС В БЪЛГАРИЯ

  Нова услуга в нашата художествено училище във Варна

  графика

   

  dro

  графика

   

  Рисуване на картина по Ваша поръчка в екип с Вас

  Нашите партньори

  Нашите учебни програми за деца

  В детската група се приемат деца над шестгодишна възраст.

  Повече за детските групи

  001

  Нашите учебни програми за възрастни

  В групата за възрастни се приемат всички желаещи без възрастови ограничения.

  Повече за групата за възрастни

  002

  За нашата художествена академия

  We use cookies themselves to improve the browsing experience on the Web. If you continue to browse we consider that you accept the use.